Hof van Schoten  Leven

HIER IS HET AANGENAAM EN GEZOND LEVEN DANKZIJ ZORG OP MAAT, LEKKER ETEN EN HEEL WAT ACTIVITEITEN EN MOGELIJKHEDEN

Leven in Hof van Schoten is zorg op maat krijgen in een warme, huiselijke en familiale sfeer. We hebben aandacht voor je levensverhaal, gewoontes, gezondheid, wensen en behoeften - altijd met respect voor je privacy.

Je krijgt heel wat mogelijkheden: interessante activiteiten, onze gezellige brasserie, aandacht voor wellness en beauty, onze eigen technische dienst en vervoer, een bibliotheek en tal van zithoekjes, de mogelijkheid en de ruimte om je eigen hobby te beoefenen. Zelfs het meebrengen van je huisdier is bespreekbaar.

 
VOOR BEWONERS

ZORG

Bij Hof van Schoten hebben we drie hoofdverpleegkundigen. Elke hoofdverpleegkundige begeleidt een leefgroep van zo'n 25 bewoners. Ons zorgteam is groot en bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, animatoren, een logopediste en ondersteunend personeel. Ze kennen hun vak en bieden je individuele aandacht. Daardoor kun je je eigen zorgplan samenstellen.

MEER INFO
 

ACTIVITEITEN

Wat vind je interessant, welke hobby's heb je, waar zou je graag eens naartoe gaan? Onze animatie is afgestemd op wat jij zinvol vindt. Heb je een idee voor een activiteit? Stel het voor. Bij Hof van Schoten is altijd wat te doen!

Wil je weten wat er op het programma staat? Voor welke doelgroep? Op welke plaats? In onze kalender kun je zowel het menu van onze brasserie als de activiteiten van Hof van Schoten bekijken. Wil je aan een activiteit meedoen? In de kalender kun je meteen reserveren.

BEKIJK DE KALENDER
 
IEDEREEN WELKOM

VOEDING & BRASSERIE

Hof van Schoten schotelt je een hoge kwaliteit en een brede keuze voor. Hier eet je gevarieerd, van ontbijt tot avondmaal. Een feestelijke dag? Dan staat er ook een feestelijke maaltijd op het menu.

Goed om weten: onze brasserie is ook voor bezoekers en buren elke dag open van 14 tot 17 uur.

Eet je graag een hapje mee met onze bewoners?
Reserveer een warme maaltijd 's middags minstens 3 dagen vooraf. Voor een broodjesmaaltijd (ontbijt of avondmaal) kun je tot 1 dag vooraf reserveren.

BRASSERIE EN MAALTIJDEN
IEDEREEN WELKOMWELLNESS
& BEAUTY

Onze kapster komt enkele dagen per week langs in ons woonzorgcentrum. Net als onze schoonheidsspecialiste, die pedicure, gelaatsverzorging en massages aanbiedt. Bovendien ook zijn onze assistentiewoningen uitgerust met een jacuzzi en infraroodsauna.

MEER INFO

 
VOOR IEDEREEN

VERVOER

Hof van Schoten organiseert eigen vervoer.

WINKELTAXI (ENKEL VOOR BEWONERS)
We brengen je naar de markt of een andere plaats. Handig, want je kent de chauffeur en kunt vooraf precies afspreken.

AUTO VOOR ROLWAGENS
Verplaats je je in een rolstoel? Ook dan ga je mee op onze uitstappen.
Want onze rolwagenbus staat voor je klaar.

Wens je meer informatie of wens je vervoer te regelen?

vervoer@hofvanschoten.be
03 666 26 41

 
ENKEL VOOR BEWONERS

TECHNISCHE DIENST

Reparaties aan het gebouw uitvoeren, onze tuin onderhouden, een handje helpen bij een verhuizing, fotokaders ophangen, ...

Onze klusjesman kan alles, of toch bijna. Let op, hij is druk bezig.
Reserveer hem via het onthaal.

help@hofvanschoten.be
03 666 26 41

 

ELKE DAG IS ANDERS

In Hof van Schoten is elke dag anders:

 • Je hoeft niet in je kamer te blijven. Er zijn veel gezellige hoekjes in ons woonzorgcentrum waar je rustig kunt zitten.
 • Er is onze bibliotheek, waar je kunt kiezen uit heel wat boeken, ook met groter lettertype. Daarnaast vind je er een ruim aanbod kranten en magazines. Lees je zelf niet zo vlot meer? Geregeld zijn er voorleesuurtjes.
 • In conditie blijven? Onze fit-o-meter is een topper.
 • Zit je in een rolstoel en wil je toch gaan fietsen? Onze plateaufiets staat voor je klaar. En weet je dat we ook een gemotoriseerde golfkar hebben?
 • Een uurtje biljarten met vrienden of familie? Afspraak aan onze biljarttafel!
 • Daarna even uitblazen? Iedereen vindt de weg naar onze brasserie.
  Daar kan je je ook uitleven op de flipperkast of 'sjotterkas'.

AAN HET KANAAL

Hof van Schoten ligt aan de Botermelkdijk in Schoten, aan de rand van de wijk Koningshof. Je kijkt er uit op het kanaal Schoten-Dessel. Een prachtige omgeving voor wandelaars, fietsers en kajakkers. Iets drinken of eten? In de onmiddellijke omgeving zijn er verschillende horecagelegenheden.

Op 400 meter bevinden zich de bushaltes van De Lijn 105475 "Schoten Botermelkbaan Elshout" richting Antwerpen en 105476 "Schoten Botermelkbaan Schoten" richting Brecht.

Er zijn wekelijkse markten in Schoten op zaterdagvoormiddag, 's-Gravenwezel op woensdagvoormiddag, Brasschaat op maandagvoormiddag.

Wat is er te doen in Schoten? Kijk bij de toeristische dienst.

WANDELING "BERKENRODE-KONINGSHOF" (4,4 km)

BUURTINFORMATIE-NETWERK

In 2015 hebben Hof van Schoten en zijn buren een buurtinformatienetwerk (BIN) opgericht voor de Botermelkdijk, Bosnimfdreef, Bremdreef, Columbuslei, Erikadreef en de Kromvendreef. Het BIN Hof van Schoten kwam er na intensief overleg met de lokale politie en de gemeente Schoten.

Een BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie in een geografisch afgetekend gebied. Wens je als bewoner van onze assistentiewoningen of als buur in één van de aangesloten straten lid te worden van het BIN Hof van Schoten? Neem dan contact op met Kurt Keirsmakers, BIN-coördinator.

Het doel van ons buurtinformatienetwerk is:

 • veiligheidsgevoel verhogen
 • sociale samenhang in de buurt versterken
 • buurtbewoners bewust maken van het belang van criminaliteits- en brandpreventie en CO-vergiftiging
 • veiligheidsmaatregelen aanmoedigen
 • veiligheidsproblematiek bespreken
 • aangiftebereidheid vergroten
 • contact en communicatie verbeteren tussen burgers, politie en overheid
 • criminaliteit verminderen

Wens je meer informatie of wens je lid te worden?

BIN@hofvanschoten.be
03 666 26 41

Ik vind het een groot pluspunt dat de pedicure, kiné en haarkapper in huis worden aangeboden en dat we hiervoor niet buitenshuis moeten.


We zijn verwend door het groot en afwisselend aanbod aan activiteiten en uitstappen. Het is fijn dat alle bewoners worden aangesproken en dat ze niet mobiele mensen komen halen. 


Het is zeer fijn dat het personeel zo vriendelijk is en dan bedoel ik ook iedereen. In Hof van Schoten doen ze enorm hun best om ons verblijf aangenaam te maken.